Az étkezési paprika magyarországi megjelenése a bolgárkertészek Szentes környéki, 1880-as évekbeli letelepedésétől számítható Az 1895-ös nagy mezőgazdasági összeírás szerint az ország összes...
A Szentesi rózsa naspolya megnyúlt körte alakú, gyümölcse közép nagy 22-30 gr Igen gazdag íz és zamatanyagokban A gyümölcs héja sárgásbarna, vékony, finoman molyhos Igen bőven és rendszeresen terem Lombja...
Nagy vita van azzal kapcsolatban, hogy a lecsó, Magyarország mely részére jellemző Mi megfejtettük a titkot, amely számunkra nagyon egyértelmű, mert csakis arra a területre lehet jellemző az országban, ahol a...
Mézédes, krémes, mégsem egészségtelen – sőt, szervezetünk számára fontos tápanyagok forrása, igazi vitaminbomba a csíramálé Szentesen és környékén készítik ezt a különleges édességet, ahol annyira...